Apna Ghar
Apna Ghar logo
Immaterieel Erfgoed
De uitingen van het Hindoestaanse erfgoed, zoals Holi en Divali, bezitten een universele waarde die zich uit in gelijkheid, respect, het delen van tradities, mensenrechten en verbroedering. Deze waarden willen wij koesteren en doorgeven aan toekomstige generaties! Dit erfgoed leeft en helpt ons niet alleen onze eigen identiteit te behouden, maar ook deze te verbinden met de Nederlandse samenleving.

Het delen van tradities met onze medelanders is een belangrijke democratische waarde. Door het Hindoestaanse erfgoed te borgen en de universele kernwaarden zoals gelijkheid en positiviteit uit te dragen, versterken we de verbinding binnen onze samenleving. Wat ooit begon als uitingen van de Hindoestaanse identiteit in Nederland, zijn Holi en Divali inmiddels uitgegroeid tot breed gedragen en herkenbare feestdagen. Deze feestdagen overstijgen de Hindoestaanse gemeenschap en worden nu gezien als 'levend erfgoed'.
Al generaties lang worden deze tradities doorgegeven, van Azië en India, via Zuid-Amerika en Suriname, en nu in Europa en Nederland.

De viering van Holi en Divali past perfect bij de waarden en normen van Nederland. Als levend immaterieel erfgoed hebben deze feestdagen een verbindend karakter, vormen zij een onderdeel van onze identiteit en geven zij uitdrukking aan de rijke cultuur van de Hindoestanen in Nederland.

Holi en Divali zijn echt Rotterdams erfgoed en we zijn trots dat Holi is opgenomen op de netwerklijst van de landelijke organisatie voor immaterieel erfgoed in Nederland.

Wilt u meedoen met het behoud van ons immaterieel erfgoed? Neem dan contact met ons op!
Apna Media Group
Holi Viering

holy

Samen werkende partners

Open Rotterdam

Iussus

Gemeente Rotterdam

Rotterdam Festival

RTV Rijnmond